maanantai 30. tammikuuta 2017

Selkä kuntoon (Tikis) - viikko 1

Ensimmäinen viikko sijoittuu aikavälille ma-su 30.1-5.2.2017

Päivä 1:

Tein pari päivää sitten valmennuksen mukaiset alkutestit. Odotin todella huonoa tulosta, koska kuntoni on ollut aina surkea ja osassa testeissä huomasinkin liikkuvuuteni ja kuntoni rajoitukset. Osassa testeissä sain ilokseni keskivertotulokset, joten ihan pohjalta ei sittenkään tarvitse nousta.

Vaikeuksia minulle harjoituksen liikkeissä tuotti selän ja olkapäiden saaminen lattiaan kiinni selinmakuuasennossa. Minulla on luonnostaan hieman skolioosia selässä, joten en tiedä vaikuttaako se osaltaan asiaan vai onko keskivartalolihakset yksinkertaisesti vain todella heikot. Oikea lapakin tuotti hieman ongelmia.

Lähdin kuitenkin innosta puhkuen tekemään harjoitteita, joihin kuului varsin paljon pakaroissa tuntuvia liikkeitä. Liikkeiden tekoon riittää jumppamatto, mukavat vaatteet ja halutessa kuminauha. Treenin voi halutessaan jakaa kolmeen osaan pitkin päivää mutta henkilökohtaiseen elämänrytmiini sopivampaa on tehdä liikkeet ja toistot putkeen, joten näin toimin.

Liikkeet olivat yksinkertaisia mutta tehokkaita. Tunsin heti kuinka veri alkoi kropassa kiertää. Aikaa liikkeiden tekemiseen meni n. 1 h. Sen lisäksi tein venytykset n. 30 min.

Huomenna tiedän pakaroiden olevan varsin kipeät xD

Päivä 2:

Pakarat eivät olleet yllättävä kyllä arat, sen sijaan kädet kylläkin. Sain tänään töissä tietää että minulla on seuraavat kaksi päivää vapaata, joten treeneille ei jäänyt niin paljon aikaa kuin olisin toivonut. Töiden jälkeen nukuin parin tunnin päiväunet, tein treenin kahta liikettä vaille huippunopeudella (ei hyvä) ja lähdin ajamaan vanhempieni luokse kohti Kuusankoskea. Illalla tein vielä yhden osan treeniä, venyttelyt jäivät kokonaan tekemättä.

Pitäisi löytää aika ja paikka tehdä treeni kunnolla, muiden luona siihen ei aina valitettavasti löydy mahdollisuutta.

Päivä 3:

Tänään olin siskoni luona, jota kiinnosti kovasti selkätreenini. Teimme osittain liikkeet yhdessä, joten tällä kertaa treeni ei jäänyt väliin. Venyttelytkin tuli tehtyä :)

Päivä 4: 

Tämän päivän treeni kahta liikettä lukuunottamatta tuli tehtyä kuntosalilla, jonka lisäksi tein selän ja vatsan lihaskuntoa salilaitteilla. Illalla ajelin takaisin kotiin, jonka jälkeen tein loput treenistä. Siinä vaiheessa olin jo sen verran väsynyt että venyttelyt jäi välistä.

Päivä 5: 

Olisinpa vain tehnyt ne venyttelyt eilen. Keskivartalon lihaksen hirmuisen kipeät ja rintaranka aivan jumissa. Treenistä ei meinaa tulla mitään kun jo selällämakaaminen sattuu. Nikamista pitäisi saada lukot auki.
Voi miksi en silloin muinoin kuunnellut kroppaani vaan sinnittelin kehoa rasittavassa työssä liian pitkään. Nyt kärsitään seuraukset. Asiat kai pitää oppia kantapään kautta. Opettipahan kuuntelemaan sekä omaa mieltä että kehoa.

Treeni tehty venytyksineen päivineen, ihana olo! Venytykset tuntuivat makealta ja nyt on vetreämpi olo. Rintarangassa on vielä jäykkyyttä mutta paljon parempi kuin aloittaessa :)

Päivä 6:

Olen yleensä viikonloppuisin töissä kuten tänäkin lauantaina. Illalla olikin sitten tyttöjenilta, joten treenikin jäi taas osittain suorittamatta. Tein kaikki muut liikkeet kunnolla ja keskittymällä lukuunottamatta pari viimeistä liikettä, jotka jäivät siis kokonaan tekemättä. Venyttelytkin jäivät tältä päivältä, äsh.

Päivä 7:

Ensimmäinen viikko olisi viimeistä päivää vaille valmis. Kun vaan löytäisi energian jostain tehdä. Viime öiden unet ovat jääneet hyvin vajaiksi ja pätkittäisiksi, ei tahdo jaksaa. Mutta koitetaan rutistaa se energia jostain...

Jes! Treeni tehty venyttelyineen päivineen ja kyllä on taas tyytyväinen olo :) Kun vaan pakottaa itsensä tekemään määränpäästä haaveillen, niin johan motivaatio kasvaa. Iloisena seuraavaan viikkoon :)


2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tsemppiä treeniin! Aina ei aikaa löydy, mutta hyvä jos pystyy kuitenkin suurin piirtein pysymään treeneissä mukana. Venyttelyä pitäis itekin harrastaa vähän useammin :D

Myotess kirjoitti...

Kiitos, loppusuoralla ollaan ensimmäistä viikkoa :)